Hopp til innhold

Introduserer Zeno: 3D-program for bildekor

Spandex lanserte nylig Zeno i Norge: et nytt og innovativt 3D-program som tar bilfoliering til nye høyder. Hos GV liker vi å holde oss oppdatert med den nyeste teknologien, og som kunde hos oss vil du kunne se mer og mer av dette spennende programmet framover.

Zeno er nemlig ikke et produksjonsprogram: det er et verktøy som gir et realistisk bilde av hvordan dekoren vil se ut ferdig montert, før vi så mye som printer designet.

Stor monitor med skjermbilder fra Zeno 3D-program.

Hva er Zeno?

Zeno kan nærmest minne om et dataspill, hvor vi tegner inn alt av dekor på en simulasjon av bilen din. Vi velger bilmodell, og om nødvendig kan vi justere små detaljer som typer dekk og felger, høyde og så videre – detaljer som gjør at vi kan skape en 3D-versjon av de fleste biler samt deres unike preg.

Videre kan vi legge på dekor så vi får sett den fra alle vinkler og kanter. Vi har også mulighet for å plassere bilen i ulike miljø og vær, samt å variere mellom for eksempel matt og blank folie, så du kan se hvordan fargegjengivelser og skinn ser ut i både sol og regn.

Zeno er ganske enkelt et interaktivt verktøy som lar oss visualisere dekoren og folietypen på din bil i en ultrarealistisk setting.

Se promovideo her:

Hva betyr dette for våre kunder?

Selv om dekor og reklame på kjøretøy er en god investering over lengre tid, kan det kjennes som en stor sum som går ut når du først gjennomfører transaksjonen. Derfor er vi glade for at vi nå kan hjelpe mange av våre kunder med å visualisere designet i enda større grad på forhånd.

For deg som kunde betyr det at du ikke må forestille deg basert på en enkel tegning – men du kan se bilen med dekoren på i ulike settinger og værforhold så du kan kjenne deg enda tryggere på alle valg når bilen ruller inn i monteringshallen.

Vår designer Kim er av de første hos GV Reklame som har hoppet inn i programmet, og han er spent på å se Zeno setter prikken over i’en:

Kim sier,

Zeno gir oss et unikt verktøy for å realisere kundens visjon i en virtuell setting. Ved å kombinere kundens ønsker med vår designkompetanse, oppnår vi et forbedret helhetsinntrykk under presentasjon av korrekturer.

Dette setter prikken over i’en og sikrer at kunden forstår hvordan designet vil ta seg ut i virkeligheten. Usikker på hvordan bilen din vil se ut med hel-, halv- eller delvis folie? Med Zeno får du svaret «svart på hvitt».

En 360-graders gjengivelse

Mest spennende med Zeno, er at du kan se dekoren fra alle vinkler – en full 360. Dette vil gjøre det enklere å evaluere design fra ulike kanter og ovenfra.

Denne modellen kan kunder få som en egen interaktiv fil, så de enkelt kan vise til andre personer i firmaet som vil se før produksjon.

Nåværende begrensninger

Selv om Zeno har vært lansert i andre land i en kort periode før vi fikk det til Norge, fins det fortsatt noen begrensninger:

01. Tilgjengelige kjøretøy og modeller

De fleste av våre lastebilkunder må dessverre vente en stund, da Zeno foreløpig har fokusert mest på mindre kjøretøy som sports-, person- og varebiler.

Det stadig voksende biblioteket sitter per april 2024 på over 700 kjøretøy, alle med muligheter til å justere detaljer for å bedre matche ulike biler.

02. Zeno er ikke et produksjonsprogram

Det er viktig å påpeke at Zeno ikke vil erstatte måten vi designer og produserer dekor for kjøretøy. Zeno er et interaktivt, visuelt program som vil gjøre det enklere for deg som kunde å forestille deg hvordan sluttresultatet vil bli.

Selv om det går raskt å visualisere ulike typer folie og “finisher”, betyr ikke dette at det vil redusere selve produksjons- og monteringstiden. Men det kan definitivt redusere selve beslutningsprosessen!

03. Vi bruker ikke Zeno i alle prosjekter

Zeno er fortsatt i en testfase med en læringskurve og er et tungt program å kjøre. Som følge av dette vil ikke alle prosjekter visualiseres gjennom Zeno. Snakk med våre designere dersom dette er viktig for deg, men husk at det foreløpig kun er tilgjengelig for mindre kjøretøy.

Ofte stilte spørsmål

Zeno ble offisielt lansert i Norge i 2024, etter å allerede ha blitt rullet ut i flere europeiske land i 2023.

Foreløpig er de eneste kundene som kan se 3D-versjon av dekoren, kun de med mindre kjøretøy – sports-, person- og varebiler, samt noen Mercedes-lastebiler.

Snakk med våre designere for å se om prosjektet kan visualiseres i Zeno.

Vi har ingen egen pris for bruk av Zeno, og dette vil gå som timesbetaling med en av våre designere. Oppsettet av Zeno-filen vil være forholdsvis rask, men dersom du ønsker å se mange løsninger i forhold til folietyper, plasseringer og så videre, vil dette legges på som videre designkostnader.