Hopp til innhold

Hva koster foliering av bil?

Interessert i foliering av bil men usikker på hva det koster og om investeringen er verdt det?

Bildekor er gjerne et skreddersydd design, med forskjellige muligheter innen design, biltype, folietype og mer – og med så mange løsninger å velge mellom varierer priser like mye. I denne guiden ser vi på prisklasser og faktorer en må ta i betraktning, diskuterer om investeringen er verdt det, og mer.

Bil dekorert for Mikkelhaug.

Hva er foliering av bil?

En enkel måte å style bilen – bilfolie åpner dørene for mange muligheter til å friske opp kjøretøys utseende, eller bruke dem til markedsføring, og er også enklere og billigere enn lakkering.

Innen foliering har du flere underkategorier, som enkel dekor, delfoliering og helfoliering.

Alle underkategorier kan brukes som effektiv reklame langs veiene, mens delfoliering og helfoliering også brukes som beskyttelse, samt av av bilentusiaster som vil ha et unikt utseende eller andre som trenger å fornye utseendet, endre farge og mer.

Mer om bilfoliering her

Hva kan jeg forvente å betale for å foliere bil i 2024?

Foliering er ikke så enkelt som “foliering”. Med så mange løsninger å velge mellom, kan du forvente alt fra 1,000, til 70,000 kroner og mer, men folie er gjerne rundt tre ganger billigere enn lakkering.

Faktorer som avgjør pris

 • Type folie – Matt, glanset, transparent, crome, refleks, strukturert… det fins mange typer folie på hyllene, og noen kommer til høyere pris enn andre.
 • Foliekvalitet – Folie med 10 års holdbarhetsgaranti koster mer enn kortere levetid.
 • Kjøretøyets størrelse og form – Kompliserte vinkler og former, antall dører etc. kan forlenge monteringstid grunnet mer finjustering og dermed pris.
 • Mengde folie – På samme måte behøver en liten personbil generelt mindre folie enn en semitrailer, koster heldekor naturligvis mer enn enkel logo på en sidedør.
 • Selskap – Produsenter og montører leverer bildekor i ulik kvalitet. For best mulig utbytte og lengst mulig levetid, anbefaler vi å gå for en leverandør du stoler på.
 • Design – Mer kompliserte design tar gjerne mer designtid, som igjen kan øke prisen.
 • Gammel folie og limrester – For kjøretøy som allerede har folie burde all eksisterende folie og lim fjernes før montering av ny folie.

Vi ser videre på omtrentlige prisklasser:

01. Enkel dekor

Vil du ha noe så enkelt som en logo på sidedøra og et telefonnummer under, kan bildekor starte fra 1,000 kroner

Bildekor for OK Bygg og Anless AS på svart bil.

02. Deldekor

Dersom du vil gjøre litt mer ut av det, med deldekor, kan et budsjett på 10-15,000 kroner få deg ganske langt. Her vil ikke hele kjøretøyet dekkes, og gjerne vil detaljer som dørhåndtak, speil, støtfanger, lister og mer bli utelatt.

Bil dekorert av GV Reklame AS for Rias.

03. Heldekor

For helfoliering, hvor alt av kjøretøyet dekkes, må du forvente minst 20,000 og opp til 70,000.

Heldekor kan simuleres til en lavere pris dersom du reduserer dine forventninger, og f.eks. lar montørene skjære til folien rundt lister etc., heller enn at dette gjøres pent i alle kriker og kroker.

Helfoliering av personbil.

Merk at alle priser oppgitt burde leses som “nedre” del av sin respektive prisklasse heller enn gjennomsnittspris.

Prisforskjeller

Med stadig flere bedrifter som tilbyr bildekor vil du også kunne være borti ulike priser – og noen vil være under prisklassene i denne artikkelen.

Om du har fått et godt og billig tilbud fra en leverandør (under prisantydningene estimert ovenfor), still noen kritiske spørsmål – prisen kan være for god til å være sann.

 • Er montørene sertifiserte og kan hva de gjør?
 • Hvilke andre kjøretøy har de montert?
 • Har de forsikringer som dekker uhell?
 • Hvilken kvalitet er det på folien?
 • Har de en god monteringshall?
 • Virker bedriften seriøs?
 • Har de noen garanti?

Kan jeg foliere bilen selv?

Det kan friste å foliere kjøretøy selv for å redusere kostnader.

Om du har en gammel bil du ikke er redd for, eller ikke har store ambisjoner rundt dekoren kan du forsøke å legge på dekoren selv – spesielt dersom det er enkle design og ikke heldekor.

Tommelfingelregel:

Jo høyere krav og forventninger du har til ferdig dekor, desto flere kroner anbefaler vi å legge i både design, produksjon og montering.

Her er noen spørsmål som videre kan hjelpe deg bestemme om du vil gjøre det selv:

 • Har du riktig utstyr? Montører bruker alt fra varmepistoler til skraper og tapetkniver til lifter og annet utstyr.
 • Har du en praktisk plass for montering? Bildekor burde monteres innendørs eller i varme for best mulig resultat.
 • Vet du hvordan du skal håndtere små (og store) detaljer? Folien må strekkes godt utover for å ligge godt og unngå luftbobler og synlige skjøter. Om du synes små klistremerker er vanskelige, se for deg hvordan du skal håndtere store.

Det er også viktig å huske at bilen må være helt ren, da skitt og støv vil hindre folien fra å festes godt.

Er bilfolie en god investering?

Det er mange fordeler med bilfolie, og hvorvidt disse gjør investeringen verdt det for deg kommer an på formålene dine med folieringen.

For mange er beskyttelsen folie gir nok i seg selv. Enten du har synlig eller gjennomsiktig folie vil denne beskytte bilen noe mot steinsprut, riper, andre småskader og slitasje.

For andre er det å gi bilen et nytt utseende det store plusset som gjør investeringen verdt det. Enten det er en ny farge, ny “finish”, et tøft mønster eller en stor “reklameplakat” kan du få et kjøretøy som er helt og holdent din og/eller ditt firmas identitet. For bedrifter som tilbringer mye tid på veiene kan dette være en spesielt god investering.

I tillegg til å være billigere, er bilfolie også en praktisk løsning over lakkering dersom du skal selge kjøretøyet eller på et senere tidspunkt bytter bedrift. Folien sitter godt men kan også tas av ved behov, og bli nesten så god som ny.

Sammenlignet med mange andre reklamer – som f.eks reklame i magasin eller avis – kommer foliering av bil også til en rimelig pris. For en engangssum har du en reklameplakat som er synlig 24/7 og kan vare i mange år.

Bilfolie vil ikke alltid være en god investering dersom det har begynt å danne seg rust på lakken. Folie som kamuflasje på rust vil kunne gjøre problemet mye verre, så det er viktig å eliminere dette før folie legges.

Kom i gang i dag

Om du er interessert i bilfolie, kontakt oss i dag for prisantydning for ditt prosjekt. Dersom du har et spesifikt budsjett i tankene, del dette ved henvendelsen så vi best kan tilpasse design og utførelse.

I lokalene våre finner du sertifiserte montører med kompetanse helt ut i fingerspissene og erfaring med de fleste typer kjøretøy og folietyper. Med moderne maskiner og kvalitetsfolie kan du kjenne deg trygg på kvalitet, og monteringshallen vår er stor nok til å romme vogntog. Vegg i vegg har vi også Verdal Storbilvask, som gjør vask av bilen lett før montering.

Kontakt oss

Ofte stilte spørsmål

Enten bilen er hel- eller delfoliert må den fortsatt jevnlig rengjøres. Støv fester seg bedre til noen folietyper, som matt og strukturert, og krever derfor mer vedlikehold.

Videre kostnader etter montering handler i hovedsak mest om rengjøring som du har gjort på bilen før. Snakk med fagfolk ved montering for å få anbefalt riktige vaskemetoder for din type folie.

Hos GV Reklame gjøres fjerning av eksisterende dekor på timepris da antall timer varierer stort ikke bare på størrelse av dekoren men også limrester og hvor sterkt folien sitter.