Hopp til innhold

Helfoliering av bil

Helfoliering kan benyttes enten du helt enkelt vil endre farge på kjøretøyet, dekorere det med spennende visuelle elementer eller reklame, eller til og med beskytte lakken mot steinsprut, værfohold med mer.

I denne artikkelen ser vi på hvorfor helfoliering kan være interessant, hvordan du kan få mest mulig ut av folien og mer.

Helfoliert grønn bil for Elesco.

Hva helfoliering av bil er

Som ordet antyder, vil helfoliering si at man dekker hele kjøretøyet med folie. Dette inkluderer da også mindre og mer kompliserte detaljer, som lister, støtfangere, speil, håndtak, og så videre. Etter en god helfolieringsjobb kan det være vanskelig å gjette originalfargen – dersom man har gått fra f.eks. helt hvitt til svart, vil noen hvite streker i f.eks. dørsprekker kunne være synlig.

Her er et videoeksempel fra da vi helfolierte en av GVs egne biler fra hvit til 50/50 oransje og blå:

Hvem ønsker ofte helfoliering

Helfoliering kan være attraktivt både for privatpersoner (f.eks. bilentusiaster og folk som “leaser” bil) og bedrifter, og hos GV Reklame hjelper vi begge kategorier.

For bedrifter er helfoliering en enkel måte å uniformere alle kjøretøy så de ser like ut. Dette åpner opp flere muligheter ved f.eks. innkjøp av biler, da fargen ikke har like mye å si ved kjøp siden dette endres senere. For best mulig resultat er det likevel greit å få tak i en lys bil dersom sluttresultatet skal være i lysere toner, eller mørk bil om den skal bli forholdsvis mørk.

I tillegg kan firmaet på denne måten få en farge helt/tilnærmet lik deres firmaidentitet. Dette vil gjøre alle kjøretøyene godt gjenkjennelige da alle farger har sine spesifikke nyanser.

Hvordan få helfoliert bilen

Helfoliering burde kun gjøres av profesjonelle som har tilgang til riktig utstyr, arbeidshall og mer. Her er hovedstegene som burde følges ved et helfolieringsprosjekt:

01. Konsultasjon og design

Enten du vet hva du vil ha eller ikke, helfoliering burde starte med konsultasjon og design. Her kan bilen evalueres for å se om det fins begrensniner med hva som kan gjøres og/eller budsjettet ditt.

Jo mer du vil gjøre ut av dekoren visuelt, desto lengre tid burde brukes på design. Sammen med en profesjonell designer vil du kunne få utarbeidet et design som ser stilig ut og som gjør så mye (eller lite) ut av deg som du vil.

Hos GV Reklame har vi nylig begynt å ta i bruk Zeno – et 3D-program som hjelper oss visualisere dekoren fra ulike vinkler og i ulike settinger. Programmet er per april 2024 i en testfase hos oss, men spør en av våre designere dersom du vil se prosjektet ditt i dette programmet før produksjon.

02. Vask og forberedelser

Bilen må være ren før montering for at folien skal sitte godt. Her anbefales det en god vask så ingen skitt kommer i veien og legger seg mellom bil og folie.

Hos GV Reklame har vi stor vaskehall vegg-i-vegg med våre lokaler, som gjør det veldig enkelt å få klinkende ren bil før den rulles inn i våre lokaler.

03. Produksjon og montering

Ofte er det enklest å demontere dørhåndtak, listverk og andre detaljer på forhånd – dette vil hjelpe på mer helhetlige flater uten unødvendige skjøter.

Dessuten kan det kjennes godt å bare sette fra seg bilen for så å hente den når den er klar. Bare husk å ta et bilde før, så du kan se hvor stor transformasjonen er!

Hvorfor velge helfoliering

Som nevnt kan helfoliering brukes for full fargeendring, dekor og/eller markedsføring, samt beskyttelse mot eksterne faktorer.

Her er flere fordeler:

  • Folien kan fjernes dersom du vil selge bilen eller ha tilbake den originale fargen
  • Endre folietype kan enkelt endre bilen fra f.eks. blank til matt
  • Bilen kan bli helt unik deg og din bedrift/personlighet
  • Vedlikeholdskostnadene er forholdsvis lave
  • Lite slitasje på lakk

Hva koster helfoliering?

Helfoliering starter som regel på rundt 20,000 og kan gå opp til 70,000 og mer for større kjøretøy. Pris avhenger av faktorer som størrelse på bilen og dens detaljer, samt type folie, designarbeid, med mer.

For mer informasjon har vi en egen artikkel som handler nettopp om prising av bildekor.

Siden prising varierer fra prosjekt til prosjekt, anbefaler vi å ta kontakt for å få en prisantydning for nettopp ditt kjøretøy:

Kontakt oss

Ofte stilte spørsmål

Hos GV tar selve monteringen av helfoliering ofte minst 2 dager, avhengig av hvor mange montører som er på prosjektet, størrelse på bilen og generelle detaljer. Du vil få en bedre antydning på dette når du snakker med våre montører.

Man kan foliere ulakkert plast, men det vil i utgangspunktet sitte dårligere. Ta kontakt med oss dersom du er usikker på om bilen din er egnet for heldekor.