Hopp til innhold

Foliering av bil

Bildekor vokser stadig i popularitet. Ikke bare er det reklame; det frisker også opp kjøretøy, beskytter lakken, er et billig alternativ for å få ny farge, og så mye mer.

Bildekor er en av GV Reklames spesialiteter, og monteringshallen vår har plass til alt fra personbiler til vogntog.

Montering av bildekor i action.

Hva er bildekor?

Foliering er en allsidig og innovativ måte å uniformere firmaets kjøretøy og er synlig til enhver tid. Dekoren kommer i mange varianter, fra en logo på framdøra, til helfoliering.

Ved foliering benyttes en klebrig folie, også kalt vinyl, wrap og bildekor. Denne kan monteres på alt fra bilens lakk, til lister, skjermer, deksler og dørhåndtak. Spesialverktøy som varmepistoler brukes for å forme folien rundt plater som ikke er rette/platte, og for å fjerne luftbobler.

Kort og godt, bildekor er en forholdsvis enkel måte å gi bilen et nytt utseende kjapt, med den ekstra fordelen at den senere kan fjernes.

Din markedsplass på hjul: Fordeler

At det senere kan fjernes er én av mange fordeler ved bildekor:

  • Økt synlighet: Firmaets kjøretøy utnyttes for mer enn transport, og blir ditt visittkort på veien. Spesielt nyttig dersom du spanderer mye tid på hjul eller andre plasser der bilen er synlig.
  • Skap identitet: Ved å integrere firmaets visuelle identitet – logo, farger, bilder eller andre grafiske elementer – skapes en helhet i identiteten. Det er ikke lenger bare en av mange biler, men din bil.
  • Billig for hva du får: Sammenlignet med f.eks. reklame i magasin, er bildekor et billig medium fordi du allerede eier reklameplakaten – med levetid på opp til flere år.
  • Mulighetene er mange: Fra profesjonell markedsføring, til sterke, unike design som skriker om oppmerksomhet – kun fantasien setter grenser for hva som kan gjøres visuelt.
  • Bli unik: Med spreke designvalg kan du kjapt og enkelt få en bil som får folk til å snu seg og/eller huske deg. Dette kan gjøre bildekor attraktivt ikke bare for firmaer, men også bilentusiaster og privatpersoner.
  • Beskytter bilen: Folien beskytter lakken fra steinsprut, sol og regn. Visste du for eksempel at mange velger å foliere leasingbiler for ekstra beskyttelse?
  • Ulike typer folie: Fra blank til matt; fra carbon til chrome; til print – folie kommer i mange former og åpner dørene for ulike uttrykk.

Dine alternativ innen bildekor

I tillegg til typer folie, kan du også velge hvor mye du vil gjøre ut av dekoren.

01. Enkel dekor

Den billigste løsningen er også den enkleste: Firmalogo, personnavn, telefonnummer, URL til hjemmeside, og/eller andre enkle grafiske elementer på dører og/eller panser.

Dette alternativet kan gå forholdsvis raskt gjennom design, produksjon og montering. Nedsiden er at det ikke er like synlig, men det er fortsatt effektiv reklame.

Denne løsningen er flott spesielt for lavere budsjett, om bilen ikke er synlig ofte, eller om firmaet ikke ennå er helt solgt på bildekor.

02. Delfoliering

For å gjøre mer ut av dekoren er delfoliering et alternativ. Her dekkes større flater, som f.eks. dører, panser eller bakparti.

Delfoliering gir mer kreativ frihet og synlighet enn enkel dekor, men kommer til høyere pris. Her kan bilder printes, eller deler av kjøretøyets farge endres.

Disse løsningene er ofte tøffe, og hjelper skape en sterkere visuell identitet.

03. Helfoliering

Som navnet tilsier, dekker helfoliering hele bilen – inkludert deksel og karmer. Spesielt nyttig for å beskytte hele bilen, endre farge, eller kjøre på med maksimal synlighet.

Også her kan bilder eller andre komplekse grafiske elementer printes, og man kan virkelig gjøre inntrykk langs gatene.

Som den dyreste og mest tidskrevende løsningen passer dette ofte høyere budsjett, transportfirma og andre som er mye på veien, og bilentusiaster.

Kom i gang i dag

Fra en liten logo på firmabilen, til heldekor på en semi – hos GV Reklame er vi eksperter på bildekor i alle størrelser.

Våre designere har lang erfaring med å finne det riktige uttrykket for ulike typer kjøretøy, og kan å optimalisere design for fart. Dette printes eller skjæres ut i kvalitetsfolie for best holdbarhet og utseende, som monteres av en gjeng dyktige og sertifiserte montører med kompetanse helt ut i fingerspissene.

Kontakt oss

Ofte stilte spørsmål

Monteringstiden kommer an på størrelse av bil og type dekor, og kan variere fra en halvtime til tre dager. Dersom det er kaldt ute anbefaler vi også at bilen får stå inne i varmen en stund etter montering for best mulig holdbarhet.

Grunnarbeidet har mye å si for holdbarheten, og derfor vil du ha bedre holdbarhet når arbeidet er gjort profesjonelt enn om du skulle gjøre det hjemme.

Vi opplever ofte at selve bilene byttes ut før folien må byttes ut, noe som skyldes godt grunnarbeid, samt folie med 5-10 års garanti på falming. Merk at værforhold, rengjøring etc. også kan påvirke holdbarheten.

Tvert i mot, mange velger å helfoliere biler nettopp for å beskytte dem.

Prising av bilfolie varierer stort, og kommer an på designet, type kjøretøy, hvor mye som dekkes og type folie. Vi anbefaler å kontakte oss for å få en prisantydning for ditt spesifikke prosjekt.