Hopp til innhold

Fasadeskilt med og uten lys

Om du har fysiske kontor eller lokaler kan fasadeskilt være en flott mulighet både å bli synlig og å lede kunder og andre besøkende rett vei – med den ekstra fordelen at det også fungerer som en slags nøytral form av reklame.

I denne artikkelen ser vi på ulike typer fasadeskilt og hva som faktisk er mulig hos GV Reklame.

Ulike typer fasadeskilt

Enten du ønsker et fasadeskilt for å veilede kunder, vise at du er profesjonell og seriøs, eller bare vil sette et merke i omgivelsene dine, er fasadeskilt å anbefale for alle bedrifter med en fysisk arbeidsplass.

Skilt kan gjøres i mange typer og materialer for å møte ulike behov så de passer inn i omgivelsene, værforhold og budsjett. Blant de mest brukte materialene finner du blant annet aluminum, akryl, ibond og PVC. I tillegg fins det også mange måter å utforme fasadeskilt på:

01. Plateskilt på fasaden

Med plateskilt folierer vi enten med utskåret folie eller et heldekkende print direkte på en plate i det materialet du ønsker. Denne løsningen gjør det enklere å utføre mer avanserte print og design, men vil til gjengjeld gjemme mer av fasaden.

Ofte gjøres plateskilt i en farge som skiller seg fra fasaden, men logo og tekst kan også printes på en bakgrunnsfarge tilnærmet lik den på fasaden for at skiltet skal gå mer i ett med bygget.

02. Frittstående former/bokstaver på fasaden

Frittstående skilt ser gjerne mest profesjonelle ut, og kommer til en høyere pris enn plateskilt. Her skjæres bokstaver eller former ut og lar derfor fasaden komme mer fram. Med denne typen skilt, vil rammeverket skiltet henger på lakkeres tilnærmet likt fargen på fasaden, så bokstavene og/eller logoen kommer fram på best mulig måte.

Fasadeskilt hos Interiørsenteret og Nygård.

03. Fasadeskilt i folie

Som et av de billigere og enklere løsningene, kan folie som monteres rett på fasaden være et alternativ. Her har du like mange løsninger som normalt, og vi kan bruke folie som allerede er farget, eller printe for å møte dine behov og best “matche” din unike visuelle identitet.

Fordelen med folie er at det kun legger igjen limrester og ingen hull dersom det må tas ned eller byttes ut, men for best mulig holdbarhet burde fasaden være forholdsvis teksturfri.

Foliemerking på vegg for Varemottak.

Dersom du vil ha noe mindre, kan uthengsskilt være et alternativ til fasadeskilt. Disse komme gjerne i mye mindre størrelse og har derfor mye kortere rekkevidde, men kan være en rimelig løsning og et alternativ dersom du ikke har stor flate til disposisjon.

Forskjell på fasadeskilt med og uten lys

Det fins mange grunner til å velge fasadeskilt enten med eller uten lys.

 

Dine alternativ i forhold til lys:

01. Ingen lys

Skiltet har god synlighet på dagtid men ikke nødvendigvis i mørket.

Selv om disse skiltene så absolutt kan gå i stil med fasaden, se stilige ut og være god reklame, har de minst synlighet men kommer samtidig til lavest pris.

Mer om fasadeskilt uten lys

02. Belyst med lamper

Skiltet i seg selv er uten lys men lamper eller spotter monteres på veggen og rettes mot skiltet. Gir god synlighet uansett tid på døgnet.

Dette er en rimelig måte å få bedre synlighet på skiltet til en lavere investering, og kan se veldig stilig ut i mørket.

03. Lys integrert i skiltet

Skiltet har lys integrert i selve frammen og fremstår som selvlysende. Gir god synlighet uansett tid på døgnet.

Om du har noen ekstra kroner å legge i potten, kan vi så absolutt anbefale å investere i et skilt med innebygd lys da dette gir maks utbytte i form av både synlighet men også profesjonalitet. Merk at produksjonstid av slike skilt fort kan være litt lengre enn skilt uten lys.

Mer om fasadeskilt med lys Fasadeskilt med lys hos GV Reklame AS.

Det mange føler er viktigst når de velger løsning på fasadeskilt, er at skiltet passer godt inn i omgivelsene og gir god synlighet. For bedrifter som stenger tidlig og holder til lengre sør i landet, er det ikke alltid nødvendig at skiltet er opplyst i mørket, men for f.eks. butikker på kjøpesentre, restauranter, og firma som holder til nordover kan et lysskilt spille en vesentlig rolle for deres synlighet.

Prosessen for å få fasadeskilt

Hos GV Reklame har vi produsert fasadeskilt siden 1986 og investerer jevnt i ny teknologi og nytt utstyr. For oss er det viktig at våre kunder blir fornøyde, og vi setter derfor kvalitet og utforming høyt.

Dersom du ønsker å få ditt fasadeskilt gjennom GV, er prosessen forholdsvis enkel:

  1. Befaring: Om du er i området tar vi gjerne en tur innom for grundig befaring hvor vi kan rådgi på løsninger, ta mål og fargeprøver av fasaden, og så videre.
  2. Skisse og løsning: Med alt fra befaringen på plass gir en av våre designere forslag på utforming av skilt, inkludert størrelser, farger, plassering. Her hjelper vi deg bli så synlig som mulig og utarbeider løsninger tilpasset budsjettet ditt.
  3. Produksjon: Avhengig av hvilken løsning du går for og type skilt kan produksjon ta alt fra dager til uker. Dette vil vi informere om så fort vi vet mer om prosjektet.
  4. Montering: Vi leverer skilt over hele Norge, men gjør hovedsakelig montering i Trøndelag, med lokaler i Verdal.

Lignende produkter

Fasadeskilt er ikke den eneste skilttypen vi gjør hos GV Reklame, og kan også hjelpe med skilt som:

Ofte stilte spørsmål

Fra befaring til skiltet henger på fasaden, kan det ta alt fra en uke og opp til flere uker. Dette kommer an på hvor lang tid det tar å bli enige om utforming av skiltet, selve produksjonen (fasadeskilt i folie har mye kortere produksjonstid enn skilt med innebygd lys), og montering. Dersom du vil at vi skal utføre monteringen avtaler vi tid så kjapt som mulig så du kan benytte skiltet så fort det lar seg gjøre.

Som du ser på bildet i banneret under, kan enkeltbokstaver være like store som en voksen mann – vi hjelper velge den størrelsen som synliggjør deg best fra den avstanden du trenger. Om du f.eks. har lokaler vendt mot E6 et stykke unna vil vi rådgi størrelse som vil påse leselighet fra den avstanden.

Som de fleste av våre løsninger kan prising på et fasadeskilt variere fra et par tusenlapper til ganske mange. Ta kontakt med oss så vil du få et pristilbud for den type skilt og størrelse du er på utkikk etter.